Friday, February 13, 2009

I got twin nephews... alhamdulillah...


Wan Ahmad Adlan & Wan Ahmad Adli

When I was watching a Japanese movie, suddenly my handphone rang. Owh, a message from my 2nd sisters (the 4th in my siblings).

"Epah tau dop si kembar dah kuar?"
"Dop tahu pun"
"Kakak bongsu awak tu branok doh.."
"Ye ke? Laki ke perempuan?"
"Dua-dua laki..."

Alhamdulillah... my 3rd sister (the 6th in siblings) already giving birth to her first and second baby... For the first time, there is twin in our family...

I think I will leave this entry for a while here... I need to focus on next exam...

My neighbour, Azuwan, asked me who inherited the twin genetics...

Sebenarnya, semua ni kuasa-NYA. Kedua-dua belah pihak (my sister and my brother in law), sebenarnya ada sejarah kembar ni... Tapi, untuk keluarga kami, sejarah genetik kembar ni agak "jauh". Tapi, untuk keluarga abang iparku, genetik kembar ini lebih dekat. Apa-apa pun, kami bersyukur kerana kedua-dua anak kakakku selamt dilahirkan... Apa la nama diorang agaknya? huhuhuhu....

18 comments:

Szakif said...

sukanya kembar!!

sampaikan salam aku kepada parents yang bertuah itu.. rezeki berganda kot dapat anak kembar... owh aku berdoa supaya aku dikurniakan juga kembar satu hari nanti... :D

Liyana said...

twins...
best sebenarnya dapat twins cuma bab menjaga jadi berganda la sebab 2 orang...
best jugak sebab sekali bersalin dapat 2 orang...
rezeki...

FYI, my 1st sis-in-law kembar...
lawak gak la dulu, sebab tanya abang camne nak kenal kakak-adik...
tapi dah 9 tahun, tau dah mana kakak mana adik...

nadia said...

wah kembar!
tahniah!

sejarah ni!

shamel said...

Eh kamu ni Jepah. Asyik kuar anak sdare baru je. Productive sungguh. I mean..diorg sungguh productive. NOT YOU!

Jepah said...

>>>szakif:
insyaALLAH... kembar ni genetik... tp, semuanya ditentukan oleh-NYA...
=)

Jepah said...

>>>liyana:
erm... menjaga anak tu mmg dah tanngungjawab parents...

i think my sister n my bro in law have no problem because they are really responsible... =)

Jepah said...

>>>nadia:
tu ah, sejarah ni...

Jepah said...

>>>shamel:
aku mempunyai ramai kakak dan kakak ipar... jadi, x mustahil la aku dpt anak sedara yg ramai... hehehe...
nnti ada sorang lg otw.... =)

shamel said...

Lagi sorang in the making?

Huh. Oh my E-double-F-ING (read effing) GOD!!

Jepah said...

>>>shamel:
a'ah... lg sorang... da 7@8 bulan dlm kandungan... hehehe...

dan... rasenye tambah lg sorang lg kot... =)

Alakay said...

huhu..selonoknye dpt kembar..tak dapat bayangkan betapa pula seronoknye kalau org dapat quadruplet atau octuplet.. :-P semoga rezeki keluarga bertambah tambah lagi..insya'Allah..

azuwan said...

aku pun teringin nk dpt anak sedara kembar...kalo anak sendiri tu stu bonus...

wei sape yg mewarisi kembar ni?

As said...

seronoknya kembar!!

Jepah said...

>>>alakay:
alhamdulillah... rezeki...

Jepah said...

>>>azuwan:
sapa mewarisi? 2 2 kot... huhuhu...

Jepah said...

>>>as:
mmg seronok!!

izzahismail said...

oho.i miss my nephew and niece!

bstnye ade anak saudara lagik.

Jepah said...

>>>izzah:
mmg best ada ramai anak sdare...
tp... da mula lupe umur anak2 sdare ni... ramai sgt... hahaha