Thursday, February 26, 2009

Mampukah aku? Layakkah aku?


"Jepah, nak jadi komiti I-QUEST 09 x?"
"IQUEST? hahahaha.."
"Kenapa? xkan da serik kot..."
"xtahan nak gi meeting la... banyak sangat... nak suruh jadi apa?
"Jadi PM nak?"
"PM? x layak la... ni program besar kot... Jadi APM pun merangkak-rangkak..."
"Sebenarnya tengah nak setup line up untuk I-QUEST 09 ni..."
"Erm, bagi la peluang kat 1st year sekarang peluang lak."
"Tapi, tetap nak senior-senior macam Jepah."
"Erm, ginilah, kalu betul2 x cukup orang, contact Jepah ye.... tapi, bukan post PM la. Jadi orang-orang bawahan je la..."
"Ok..."
Persoalannya, mampukah aku? Layakkah aku?

14 comments:

Liyana said...

layakkah jepah...
mungkin orang yang mintak jepah join ni rasa jepah memang layak...
lagipun jepah dah ada pengalaman sebelum ni dalam i-Quest...
so, for me layakkah jepah tu sebenarnya persoalan yang perlu dijawab orang lain...
this 1 kind a bit harsh la, kalau tak layak orang tak cari jepah tau...

mampukah jepah...
tu persoalan yang jepah kena jawab sendiri...
bolehkan nanti jepah cope between i-Quest dengan study???
dan dengan aktiviti2 lain...
hanya jepah yang ada jawapannya...
(^_^)

Jepah said...

>>>liyana:
ramai lg yg lebih layak dari jepah... masih lg pk nk jd komiti IQUEST 09 or x... huhuhu...

kalau tahun lepas jepah bley cope, insyaALLAH bley je cope dgn study... hehehe...

masih byk yg jepah perlu belajar tentang leadership... sbb tu jepah rasa mcm x layak je...

hmmm....

Szakif said...

wow! kalo ko terima job tu dan ko dapat buktikan ko boleh buat, mesti value diri ko akan meningkat mendadak.

apa-apa pun, pada aku bukan calang-calang orang yang boleh menerima offer job besar2 nih. kalo ko rasa ko boleh lakukannya why don't you got for it?

jepah boleh!

shamel said...

Jep..kalau kamu jadik head com ke..ape2 yg head la kann.. aku mahu join.. aku mahu..

Eh..tbe2 azuwan menyemak. Die nak gak~

Jepah said...

>>>szakif:
zaki...zaki... terlalu besar tanggungjawab yang bakal aku pikul...
aku x rasa aku mampu memikul tanggungjawab itu...
tp, kalu jadi org2 bawahan tu, ok je kot... huhuhu...

btw, thanks for your support!!! =)

Jepah said...

>>>shamel:
atau kamu nk jd head comm? aku boleh cdangkan... =)

3p4h said...

Erm.... Jep, ko dr segi komitmen nk wat keje2 ni mmg aku pcaya n Mmg aku sokong je ko msuk i-Quest. Ko msti bole pnya kan?

Lgpn pnglmn ko byk, so apa salahnya ko bntu adik2 ko...

p/s: Org2 ttntu je dpt twrn camni..He5

Jepah said...

>>>epah:
belum tentu epah... ntah la...
aku masih lemah bab2 manangement...

hmmm....

3p4h said...

Yeke??? Erm so ko power bhgian apa??

Jepah said...

>>>epah:
bab2 buat keje aku xde prob sgt...
tp, bab2 leadership n management mmg ade prob... huhuhuhu...
sbb tu aku suke keje2 bawahan... hohohoho...

Mohd. Ramadan said...

Erm...

If u think u can dance.. join the competition..

If u think u can be a leader, go for it..

If u think u can b a PM, then be a PM..

If u think u can't give commitment, avoid it...

If u think u can't work well, ask someone who knows better

If u don't know, do say u dont...

If u think u love ur UIA, do watever it takes.. And to protect loves.. U need to 'sacrifice sumthin'....

Wateva pun, do things whole-heartedly and not to forget.. Get the blessing from ALLAH the-Almighty.

Erm.. Pk2 la yer... Wateva u do.. Bear in mind, uve got friends who R always supporting u (only certain2 condition jer la ek.. haha..) :)

Jepah said...

>>>ramadan:
nape huruf R tu jd besar erk? hahahaha

thnks for the edvice... i'm already make my decision... just wait n see... =)

azuwan said...

Ok....sahmel ko jgn menyibuk guna nama aku boleh tak?

Jepah said...

>>>azuwan:
royak je mu pun nk... hahaha...