Friday, February 13, 2009

Relax Time: Loyar Buruk? STBB? SMBB?

Just finished the second exam... penatnya... huhuhu... Jom rehat-rehatkan minda sambil makan "cukelat"... huhuhu...

Aku masih lagi teringat akan gurau senda ketika berada di Cameron Highland pada cuti tahun baru cina yang lepas. Masih ingat entri pendakian di gunung Brinchang dan Irau? Banyak statement yang "gila-gila" ketika di sana. Aku tidak tahu ape kategori statement-statement tersebut. Loyar buruk? STBB? SMBB?

Statement 1:
A: Huhh... sejuknya kat sini... macam duk kat Cameron Highland la...
B: Laa... aku rasa macam duk kat Brinchang la...

Statement 2:
C: Mu pernah ke hiking gunung ni?
D: Pernah... Masa Fir'aun wat sprint test unta dulu...
C: Ooo.... Aku ingat masa Malaysia jajah Belanda dulu...

Statement 3:
E: Bila nak panjat gunung Irau ni?
F: Bila-bila...

Statement 4:
G: Eh, tadi jalan ngan orang (baca: awek) lain, ni orang (baca: awek) lain plak..
H: Biasa la... servis bertukar tangan...

Statement 5:
I: J, sampai hati ko rampas "dia" dari aku...
J: Laa... mana ada aku rampas... aku kebas je...

Statement 6:
K: L, ko nak ke mana tu?
L: Mana-mana...
K: Betul-betul la...
L: Toilet... nak ikut?
K: ????

Statement 7:
M: Jom gi menara tengok matahari terbit...
N: Aku da banyak kali la tengok sunset atas gunung...

Statement 8:
O: Waa... cantiknya sunrise...
P: A'ah la... cantik btol... xsangka sunrise waktu senja macam ni,kan?
O: eh, silap...malunya....
Statement 9:
Q: Nak dengar teka teki tak?
R: apa dia?
Q: Bende ni kecil, putih dan sangat laju... ape dia?
R: tak tahu la... apa jawapannya?
Q: Sebiji beras yang terlekat pada kapal terbang yang sedang bergerak dengan lajunya...
Statement 10:
S: Sejuk la pagi ni... solat Subuh 2 rakaat je la... sejuk sangat...
T: Tu ah... sejuk gila...
Statement 11:
U: Penat giler hiking... sampai nanti aku nk solat Isya' 2 rakaat je la...
V: Nama pun bleh qasar... apa la ko ni...
U: hehehehe....
p/s: aku pun xtau apa yang aku tulis ni... hohohoho...

10 comments:

Liyana said...

hehe~
layan je...
malas nak fikir STBB ke,SMBB ke, loyar buruk ke...
ni mesti kes nak release tension lepas dah habis paper hari ni...
btw, nak tau kategori2 ni semua...
tanyalah pada yang pakar...
owh tidak, orang tu minggu ni sibuk katanye~ :P

Jepah said...

>>>liyana:
tau xpe... tetibe lak esei kene lukis diagram... mane ingat... x pernah exam kene lukis2 ni...
huhuhuhu...

a'ah la... org tu sibuk...

shamel said...

Eh..aku ske la statement no. 10. Rase2nye mmg subuh 2 rakaat je kann...uhuh~

azuwan said...

hei....xkan bru abis 2 paper dh tensen..heh

Jepah said...

>>>shamel:
tu ah... mcm2 la.... huhuhu...

Jepah said...

>>>azuwan:
tensen r kalu 2 2 exam hancur... aku bukan bijok mcm mu...

3p4h said...

xpaham la bro.... Gua makin pning kpala jadinya...

Jepah said...

>>>epah:
tu la ayat2 merapu... ntah ape2 je...

3p4h said...

Agaknya bl kita merapu mmg jd camni eh? Aku pnh wat entri yg merapu n bl bca blk aku sndri xpaham.. Hahaha..


~Sengal

Jepah said...

>>>epah:
maybe la kot... huhuhu...