Monday, March 9, 2009

Mission Accomplished... HOMESTAY.... =)

Mission accomplished!!!


Siap juga akhirnya homestay yang aku dan abang-abang aku bina. Dan kami sekeluarga memang bercadang menjadikan rumah ini sebagai homestay buat masa ini.

Spesifikasi:
- 3 bilik dilengkapi dengan kipas dinding
- Dapur
- Bilik mandi
- 2 tandas
- Ruang tamu yang luas
- Halaman rumah yang lapang
- RM 100 sehari semalam
- Penginapan tidak termasuk makan dan minum

Ruang tamu yang luas...

Hijau menawan...


Pink kelembutan...


Biru sejuk mata memandang....


Dapur tempat masakan...
Berminat? Sila hubungi saya terus ye... =)... Homestay ini terletak di Kampung Banggol Air Lilih, Kuala Terengganu, Terengganu. Tempahan boleh dilakukan melalui telefon kepada ibu saya di 0199545905 atau 0139869115.

26 comments:

Liyana said...

cantik2...
ada hijau, biru, pink...
jepah, awat takde purple??? :P

simple, neat, nice and great...
whatelse???
tak terucap oleh kata2 sebenarnya... :D

Jepah said...

>>>liyana:
tq2... nnti dtg kalu, dtg la menginap di sini ye... hohoho...

actually, jepah da cdgkan warne purple... tp ntah nape abang xnak... hohohoho...

shamel said...

jep..huhu. harus la tempah awal2 kann..
org itu kawen nanti aku nak duk dgn rakan2 bleh? kasik tau la bape byran. Pape pon aku nak yg katil cadar hijau itu..amatlah chantek dan empuk kelihatannye. Okayh!!!

Jepah said...

>>>shamel:
bleh2... tp kene specifikkan tarikh...
ko tempah satu rumah, ko pilih la nk duk bilik mane...
byaran, aku da mention... tp, member2 maybe spesel sket kot... =)
ape2 pun, trepulang pd manager (my bro)

RuBy said...

wahh...teruja tengok umah homestay lawa...heheheh..liyana cadar pink tu ada purple sikit bole la tu...hakhak

Jepah said...

>>>ruby:
tq2... dtg la ye menginap kat cni... hahahaha...

3p4h said...

Wah.... Kwn2 harga spesel eh??? Ok apa lg kwn2, rancang percutian anda dan kita serbu homestay ni..


p/s: Apa je yg ada kt KT eh??

Jepah said...

>>>epah:
harga spesel? tgk la mcm ne ye... sume terpulang pd manager...

ada ape kat KT? ada rumah aku la... kuikuikui...

azuwanmusa said...

akhirnya ada jugak homestay kat kampung banggol air lilih...aish..kampung aku tuh.

Tapi aku tgk cadar tu mcm familiar je pah. haha..

Aku ada cadangan, mung wat pakej aktiviti skali, panjat pokok nyor ke, g patai teluk tapang ke, ha...lagi best.

Kalo aku jadi kawin dengan lubna leh la family dia dr maldives mai tdo situ.

shamel said...

wha..what was that again azuwan? Kawen..Lubna..Maldives..

Owwh stop it!! Snap~
Jepp..aku nak pakej g laut blkg umah kao. Ade ke? Ade kann..

Jepah said...

>>>azuwan:
kampung mu kampung ku jua...

cadar tu akan bertukar nnti...

xdop keje aku nok wat pakej gitu... ni homestay, bukan chalet...

jauhnya maldives... hbis org "dekat" tu nk letok mane?

Jepah said...

>>>shamel:
aku pun xtau ape la x kene ngan azuwan tu... maybe tgh kecewa kot...

blakang rumah aku ade parit... tp, pntai dkat je ngan rumah aku... aku boleh bawa ko terus ke tengah tnapa naik bot.. nk cube?

Amnah said...

aku ske blek yg pink tuh, tp cdr die dok bp comel laa....

bwk cdr sdrik bleh x? msti dpt diskaun byk....hehe..

nti aku soh akak aku kawen dgn org ganu......leh g nginap kt ctu....hoho....

Jepah said...

>>>amnah:
comel pe cdar tu... hohoho...
bw la cdar sndiri ke ape ke... jnji mu hepi...

diskaun? hmmm... aku bg diskaun 10 sen... k?

nk nginap cni? bleh2... di alu-alukan...

Szakif said...

aku nak rasmikan, kire kawan2, free ah k?

hehe~

Jepah said...

>>>szakif:
actually, da ada org rasmikan... so, byr tetap byr ye... hehehehe...

azuwanmusa said...

kesian orag ipoh tu..tak pernah tgk laut kot.

parit jadi laut...
bawa je la dia pegi laut pah..
mun campak je dia jauh2..

Shael! lubna sayang kot aku tu...ko jangan la jeles kot..
ko kan 'solo bereason'..huh

Jepah said...

>>>azuwan:
tu ah.. parit dop kenal... laut ngan pntai dop leh beza... nasib bek jalan tepi airport tgh laut lening... bleh la camapk dia tgh laut... hahahhaha...

Szakif said...

aku rasmikan versi dak UIA nya. ahahhaa~

Jepah said...

>>>szakif:
yg rasmikan tu mmg da versi dak uia... hahahaha...

azuwan said...

aku tengah tak puas hati dengan shamel ni...

geram2....dah la jeles lubna minat kat aku...er...erer

Jepah said...

>>>azuwan:
relax wan... relax... sabar2...

Szakif said...

ok ok... let's try this instead, versi dak KOS. haaa... mesti takde lagi kan~ :P

*matila beriya2 sangat nak benda free :P

Jepah said...

>>>szakif:
versi dak KOS pu, ko da terlambat... =(

Szakif said...

baikla... kalo camtu aku bayar la! :P

*macam betol2 nak gi lak aku neh :P

Jepah said...

>>>szakif:
mmg ko kene byr pun... hahaha...