Monday, April 6, 2009

Switch off your phone please...


Are you sick or not if u face these kind of things when you are in exam hall? During my first paper last Saturday, I got sick because off some events... Exactly when I'm answering the exam question...
Tempat dudukku yang ke-2. Dalam exam hall. Sangat dekat la dengan tempat calon-calon pepriksaan meletakkan harta benda mereka. Baru je pensyarah bagi arahan untuk menjawab soalan, tiba-tiba aku terdengar bunyi handphone. perghhh.... kuat plak tu... Aku da buat muka da... Baru nk jawab exam dengan tenang. Dah kene ganggu... hello... tolong la... x reti-reti ke nak tutup handphone tu bila masuk exam hall?
Yang pastinya, handphone yang berbunyi itu milik calon peperiksaan. Memang spoiled mood aku nak jawab exam la. Dah la tinggalkan handphone kat tempat simpan barang-barang. Tak tutup plak. huhh.... Kalu tak nak tutup pun, at least silent la.... Mengganggu orang lain je...
Ingatkan sekali tu je bunyi... rupa-rupanya banyak kali... tensen tol aku.... ikutkan hati aku nak cari je handphone yang berbunyi tu... pecahkan terus... baru padan muka... hahaha... (kan da jadi jahat... hehehe)...
p/s: so, tolonglah silent atau tutup handphone anda sebelum bawa masuk ke dalam exam hall. Senang cite, xyah bawa ke exam hall lagi bagus.

10 comments:

Liyana said...

betul tu, takyah bawa terus lagi senang...
ala, masa paper UNGS pun sama gak...
cuma bezanya, hp orang ni bunyi time exam dah nak dekat habis dan hp tu ada pada student tu...

macam2 hal la...
yang annoying invigilators 1 hal, ketidakpekaan pihak atasan berkenaan soalan2 exam 1 hal, yang student buat hal time exam lagi 1 hal...

manusia2...
*sambil geleng2 kepala... :P

Jepah said...

>>>liyana:
student pun... bukan ni 1st exam diornag kat sini...

xkan x reti-reti... jepah bw je masuk exam tp silent la... coz takut2 ade emergency.... =)

Szakif said...

pasni kalo ade prob lagi macam tu, tulis lagi k. lecturer aku siap bagi komen kat blog aku kot. let them know apa yang kita rasa bila diganggu masa exam.

Szakif said...

pasni kalo ade prob lagi macam tu, tulis lagi k. lecturer aku siap bagi komen kat blog aku kot. let them know apa yang kita rasa bila diganggu masa exam.

Szakif said...

eh.. terdua kali plak :P

Jepah said...

>>>szakif:
btol2... geram juga... huhuhuhu...

nadia said...

kat sini lagila..
lecturer pun bckp sesama diorang masa tgh exam.kuat plak tu..
pastu ada org mundar mandir la masa exam.bising,mmg xpernah tenang jawab exam kat sini.hall sekolah menengah Msia lagi better drpd exam hall kat sini.

Jepah said...

>>>nadia:
bersabar la ye nadia... =)

3p4h said...

Ikutkan aku, ak je bw radio. Sedap skit buat exam, tak tetekan dgn lagu bosan cam 2.. Ha5

Jepah said...

>>>epah:
cube la bw... hohohoho...