Monday, May 11, 2009

Eco-challenge... memang mencabar...


Pada 9 Mei 2009, aku telah menyertai SAS International Eco-Challenge yang diadakan di Pulau Tioman. Ini merupakan kali pertama aku menyertai perlumbaan seperti ini. Tanpa latihan, aku memasuki perlumbaan ini (giler x?). Walaupun tidak berjaya memenangi pertandingan, namun aku rasa puas kerana aku dapat menghabiskan laluan sepanjang 21km yang begitu mencabar. Mendaki bukit yg tinggi. Memanjat batu-batu yang besar. Mendaki jalan berbukit yang mampu melemahkan semangat. Akhirnya, aku berjaya juga menghabiskan perlumbaan. Alhamdulillah. Tapi sayang, aku tidak sempat bersiar-siar di Pulau Tioman kerana masa tidak mengizinkan. Aku pasti akan kembali ke Tioman satu hari nanti. InsyaALLAH...

8 comments:

haziah said...

Saye kagum dengan kamu dek jep!!! \(^^)/ tunngu la lagi beberape bulan~ nk join gak challenge gni~ kaki lom mengizinkan ku

Jepah said...

>>>haziah:
i will waiting for u jiji... hahaha...

Anonymous said...

camne nak join eco-challenge ni ek?? len kali kalu aku nk join jugak,blh tak???

Jepah said...

>>>anynomous:
kene la cari info sal race... ni tau pun dr kwn2... nk join, leh je...

Szakif said...

track sepanjang 21km? ok. aku salute ko. aku nak habeskan satu round kat taman tasik tu pun tercungap2, apatah lagi 21km. huhu... anda mantop! :D

Jepah said...

>>>szakif:
aku running out of energy kot... 1st time kene route giler2 camtu... hahha

3p4h said...

wah...Bgus2 t bole jd wakil uia lak... Msk trialthon ke apa ke.. Camne psiapan diet ko sblm msk bnda2 ni?

He5...

Jepah said...

>>>epah:
aku main melantak je... hahaha... x blaja lg la... 3rd yr kot baru blajar nutrition in sport.. huhuhu...