Friday, May 29, 2009

XPDC Berakit Antarabangsa Sungai Pahang 2009



Alhamdulillah... XPDC Berakit Antarabangsa Sungai Pahang 2009 telah berakhir dengan selamat dan berjaya. UIAM Kuantan telah menghantar 2 pasukan pada kali ini. Team UIA A diketuai oleh aku sendiri dan Team UIA B diketuai oleh Judin. XPDC ini memberi banyak pengalaman berharga. Sepanjang XPDC ini, dari 24-28 Mei 2009, banyak perkara telah aku pelajari. Bagaimana ini mendayung rakit, bagaimana ingin mengemudi rakit dan banyak lagi.

Sebanyak 100 pasukan yang menyertai XPDC kali ini. Untuk kategori rakit terpantas, team UIA B mendapat tempat ke-37 dan UIA A mendapat tempat ke-53. Ok la tuh... huhuhu... Aku juga merupakan satu-satunya pelajar Allied Health Sciences yang mengikuti XPDC ini... yang len dari Sciences dan Farmasi. Tapi, ok la sebab suma peserta kali ini memang sempoi... Untuk tengok gambar, tengoklah kat facebook aku ye... =)

14 comments:

Liyana said...

dah tengok dah gambar kat facebook...
banyaknya!!! :P
lepas ni ada lagi ke program outdoor???

Jepah said...

>>>liyana:
ada2... nk join ke? huhuhu...

3p4h said...

Bro, lu xajak pn... Xpe la..

Jepah said...

>>>epah:
aku dapat join pun sebab ada yg tarik diri epah... next year ada lg... nk join?

Liyana said...

kena slow2 dulu...
mana boleh terus join...
kang tak pasal2 cramp 1 badan...
tahun depan boleh kot~
lagipun saya dah cadang memang nak kosongkan 3 bulan break dari amik short sem...

Jepah said...

>>>liyana:
nak join? join la... hehehe...

jepah maybe x dapat join next year... praktikal kot... huhuhu...

3p4h said...

T ajk la ya... =) He5... Lama da xoutdoor nih...

Jepah said...

>>>epah:
firstly, ko kene regist masuk ARC lu... hehehe...

aku akan ajak... insyaALLAH...

Liyana said...

ARC...
nak masuk next sem!!! :D

Jepah said...

>>>liyana:
masuk2... jgn x masuk...

haziah said...

hehe eyh jep.. kne crite sket can eleh dpt nombor 53 tuh.. kene cter sket betape power super girls yg 3 org tuh hahaha

CAne nk ltk youtube ek.. ingt nk post ngan video kte berkayuh skali la hahaha

Jepah said...

>>>haziah:
nak cite ke? huhuhu... GG la cite...

add video la GG...

i am me.. said...

salam...
i am one of da xpdc's participants..
wakil upm.. (alaa,yg x pndai berakit 2)
hee~
papepun,it was totally fun though..
plus sakit badan skit2..
ssampai 7 keturunan pun still duk gebang lg nih..
heee~

Jepah said...

>>>i am me:
yg mane erk? yg naik rakit upm no 2 ke? sbb rasenye byk jumpe rakit upm no 2 je... huhuhu...