Tuesday, September 29, 2009

Rest, Relax and Recover...


Rest, relax and recover... Dah masuk 3 hari selesema. hmmm... dapat MC untuk hari ni... kali ni selesema agak teruk berbanding sebelum ini. Mungkin sebab aku mengharungi perjalanan dari KT-Kuantan semalam dalam keadaan hujan lebat selama satu jam. huhuhu... Sapa suruh merempit tengah hujan... hahaha... Banyak lagi x study untuk exam nih... Assignment pun banyak lagi nih... waaa....

Thursday, September 24, 2009

Reunion EX-SMKATJ Class of 2004


Alhamdulillah. Program yang ditunggu-tunggu selama ini akhirnya berjaya diadakan. Terima kasih kepada semua yang telah menjayakan program ini. Program REUNION DAN JAMUAN HARI RAYA EX-SMKATJ CLASS OF 2004 telah berjaya diadakan pada hari ini di Dewan Perpustakaan Negeri Terengganu.

Program ini bertujuan untuk mengumpulkan kembali semua bekas pelajar SMKATJ yang telah menduduki SPM pada 2004. Seramai lebih kurang 100 orang telah menghadiri program kali ini. Lebih separuh daripada jumlah semua bekas pelajar. Semua bekas pelajar SMKATJ yang pernah belajar bersama batch SPM 2004 (dari tahun 2000-2004) telah dijemput hadir ke reunion kali ini. Tetapi, kami agak terkilan kerana bekas ketua pelajar tidak dapat bersama-sama menghadiri reunion pada kali ini.

Program ini diadakan seringkas yang mungkin. Sudah tentulah aturcara paling besar ialah makan-makan. Terima kasih kepada mereka yang bertungkus lumus menyediakan hidangan yang lazat dan enak berkrim. hahaha... Program ini boleh dikatakan sangat menyeronokkan kerana ramai kawan-kawan yang telah lama tidak bersua bertemu kembali. Macam-macam cerita yang keluar dari mulut masing-masing. Samapi tidak sedar akan masa yang berlalu dengan tamatnya program. huhuhu...

Semoga reunion ini dapat diadakan lagi pada masa yang akan datang. InsyaALLAH...

Saturday, September 19, 2009

Salam Aidilfitri...


Salam Aidilfitri diucapkan kepada semua muslimin dan muslimat di seluruh dunia. Semoga Ramadhan yang telah dilalui memberi sribu dan sjuta makna buat kita semua. Semoga segala amalan soleh yang dilakukan diterima disisi ALLAH. InsyaALLAH...

Bersempena hari yang mulia ini juga, saya dengan ini ingin memohon sejuta kemaafan daripada semua kenalan saya (keluarga, kawan-kawan, sahabat-sahabat, rakan-rakan dan semua yang mengenali diri ini). Ampunkan salah dan silap saya sepanjang perkenalan kita. Maafkan andainya pernah terkasar bahasa, terasa dihati yang lara, terketuk kat kepala, terdiam seribu bahasa, terumpat tak sengaja dan apa-apa sahaja yang sewaktu dengannya. Halalkan makan minum saya. Halalkan sekiranya ada hutang yang tak disedari. Ampun dan maaf sekali lagi.

Akhir kata, selamat hari raya Aidilfitri. Maaf zahir dan batin. =)

p/s: jemputlah beraya kat rumah ye... =)

Friday, September 18, 2009

Dulu dan Sekarang... Past and Present... =)

Raya dah dekat. Esok hari terakhir berpuasa. InsyaALLAH. Anak-anak saudara dah ramai yang pulang ke rumah pusaka ini. Bila melihat gelagat anak-anak saudara, teringat masa kecil-kecil dulu....

Dulu...
Masih lagi kecil...


Sekarang...
Dah besar panjang (tapi masih muda)... hehehe


Dulu...
Bila puasa, "Lambatnya nak berbuka."

Sekarang...
Bila puasa, "Eh, dah nak berbuka ke?"

Dulu...
Bila puasa, "Owh, sebulan yang lama..."

Sekarang...
Bila puasa, "Eh, da nak raya ke?"

Dulu...
Bila terawih, "Lamanya nak solat 8 rakaat."

Sekarang...
Bila terawih, "Lajunya imam ni solat."

Dulu...
Bila dekat nak raya, "Jom main mercun, bunga api, bla... bla... bla..."

Sekarang...
Bila dekat nak raya, "Mercun? Bunga api? Teman anak sedara main je la... =)"

Dulu...
Bila dekat nak raya, "Jom beli baju raya. Baju baru, seluar baru, kasut baru. bla.. bla... bla..."

Sekarang...
Bila dekat nak raya, "Pakai baju tahun lepas pun xpe. Baju tahun lepas pun nampak baru lagi."

Dulu...
Bila raya, "Nak kumpul duit raya banyak-banyak."

Sekarang...
Bila raya, " Nak jumpa sanak saudara dan kawan-kawan yang jauh dimata dekat dihati. kih9x"

Begitulah sedikit sebanyak perbezaan dulu dan sekarang. Seronok tengok anak-anak sedara gembira bermain bersama-sama. Berlari ke sana sini. Kecoh sana sini.

p/s:
Dulu... comel...
Sekarang... hensem...
muahahaha...

Monday, September 14, 2009

Home Sweet Home...


Cuti datang lagi.... Raya bakal menjelma... Ramadhan bakal menutup tirainya... Alhamdulillah, aku telah selamat pulang ke rumah semalam.

Perjalanan semalam dengan menunggang motorsikal agak memenatkan. Mungkin kerana tidak cukup tidur dan berpuasa. Jalan yang basah dan licin agak merbahaya. Salah seorang kawan yang konvoi bersama telah rebah di atas jalan raya apabila dia menekan brek untuk mengelak sebuah kereta yang masuk simpang. Mujurlah tiada kecederaan yang serius.

Kumpulan konvoi kami seramai 5 orang. Arif berhenti di Kemaman. Chinok berhenti di Marang. Aku, Fizie dan Mizi meneruskan perjalanan ke Kuala Terengganu dan terus pulang ke rumah masing-masing. Setelah 3 jam lebih menunggang motorsikal, akhirnya aku tiba di rumah. Penat seluruh badan.

Sungguh seronok berada di rumah. Yahoo... Namun, keadaan rumah agak sunyi kerana hanya aku dan umie yang berada di rumah. huhuhu...

p/s: Persiapan raya tahun ini biasa-biasa je...

Thursday, September 10, 2009

Dah 22?


Tepat pada jam 2.15 pagi, 10/9/09, maka genaplah umurku 22 tahun. Sekejap je rasa masa berlalu. Aku bermuhasabah akan amalanku sepanjang 22 tahun ini. Masih banyak kekurangan dalam amalanku. Semakin bertambah usia, semakin dekat ajal mendekati. hmmm...

Hari ini aku mendapat hadiah hari jadi iaitu exam. Macam mana? Nama pun hadiah hari jadi. Mestilah best. hahahaha... Soalannya agak mencabar. Alhamdulillah, aku berjaya menjawab semua soalan walaupun tidak sempat untuk menulis semua idea yang datang singgah di dalam kepalaku. Aku hanya berharap lulus untuk exam ini. Tidak berharap untuk score pun. Kerana belum tentu apa yang aku curahkan di atas kertas jawapan itu akan diterima oleh pensyarah yang menanda kertas jawapanku itu. huhuhu... Lulus. InsyaALLAH...

p/s: Terima kasih kepada semua yang mengingati hari ulang tahun kelahiranku... =)

Monday, September 7, 2009

End of 1st Mid-Sem Exam...


The 1st mid semester exam already finished. How it was? I don't know how to describe how difficult the questions. For me they were difficult. I didn't finished 2 out of 4 short notes. The exam duration was too quick. 4 short notes for 1 hour and 15 minute only...
I'm already finished the notes but the questions is the application questions which are I have no idea at all what the question is all about. waa... =(... I'm already cut my time on other things to focus on studying but still can't answer the question... =(
p/s: I want to play game and facebook right now... huhuhu...

Saturday, September 5, 2009

Exam Period...


Pejam celik. Pejam celik. Dah masuk hari ke-15 bulan Ramadan yang penuh dengan keberkatan ini. Begitu cepat masa berlalu. Ku mengharapkan baki hari yang tinggal untuk memperbanyakkan lagi ibadah kepada-NYA. InsyaALLAH...

Pejam celik. Pejam celik. Dah masuk minggu ke-9 dalam academic calendar semester ini. Baru aku perasan yang nota-nota aku masih lagi suci bersih. Putih berseri. Masih lagi kemas berada di rak. Mid-semester exam bakal bermula. Aku agak gembira kerana semester ini, hanya 5 subjek sahaja yang ada mid-sem exam. Alhamdulillah... Jadual exam? Tengok kat bawah:

AHS 3102: 7/9/09
AHD 3133: 10/9/09
AHS 4011: 11/9/09
AHD 3113: 1/10/09
AHD 3123: will be determined later

Tapi, aku belum melakukan apa-apa persediaan lagi untuk exam. Hahahaha. Entah kenapa terasa diri ini begitu malas sekali untuk mengulangkaji pelajaran. Exam makin dekat, semangat nak study belum ada. Erm... Aku kena kuatkan diri. Paksa diri, jangan manjakan diri. Chaiyok Jepah... Gambate... Aja-aja fighting!!! =)