Sunday, December 13, 2009

Rest and Relax...


"Jep, nape xde entri baru kat blog?"

"Jepah, nape da lame x update blog?"

Itulah antara soalan yang diajukan oleh beberapa orang kenalanku. Benar yang aku sudah tidak kerap update blog sejak 2 bulan kebelakangan ini. Entah la. Bukan tiada idea untuk dicurahkan di blog tetapi aku sudah tiada mood untuk menulis sejak kebelakangan ini... Aku sedang mencari kembali mood untuk menulis setelah lame ia menghilang.... Mungkin aku memerlukan sedikit sahaja lagi masa untuk kembali aktif blogging. Aku hanya ingin "berehat" sebentar dari dunia blog... hehehe...

p/s: mungkin tiada update dalam jangka mase terdekat... =)

Tuesday, December 8, 2009

New Semester... New Challenge...

Semester 2 bagi sesi 2009/2010 telah pun membuka tirainya. Sebanyak 8 subjek akan diambil oleh aku dan rakan-rakan sekelasku pada semester ini. Dengan bermulanya semester ini, maka akan bermulalah cabaran yang baru. Cabaran yang mungkin lebih mencabar daripada semester lepas. Dugaan yang mungkin lebih diluar dugaan darapada semester yang lepas. Selamat memulakan semester 2 buat semua. Semoga berjaya dengan lebih cemerlang untuk semester ini... =)

Friday, December 4, 2009

Speechless...


Keputusan peperiksaan akhir semester 1 sesi 2009/2010 telah pun diumumkan pada 2 Disember 2009 yang lepas. Seperti yang dijangkakan, keputusan kali ini agak tidak memberangsangkan. Namun aku sedar bahawa keputusan itu melambangkan usaha aku dalam peperiksaan kali ini. Mungkin bagi sesetengah orang abjad A B C tidak menjadi masalah tetapi bagi aku, itu adalah suatu perkara yang perlu diberi perhatian kerana pointer juga memainkan peranan penting untuk masa depan aku. Pointer pada semester lepas telah jatuh. Tiada apa-apa lagi yang aku boleh lakukan untuk keputusan yang telah keluar. Aku bersyukur kerana aku masih lulus semua mata pelajaran. Alhamdulillah... =)